Savvas Karantzias (foto Anneli Ivaste)

Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb Tõnu Kaljuste juhatusel 4. ja 6. oktoobril European Polyphony Festivalil Evangelismos Theotokou kirikus Rhodosel.

Esimesel kontserdil tulevad ettekandele Pjotr Tšaikovski, Sergei Rahmaninovi ja Arvo Pärdi a cappella teosed. Teisel kontserdil kõlab Kreeka helilooja Savvas Karantziase teos „Katharsis“, kus koorile sekundeerivad solistid Vambola Krigul (löökpillid) ja Chrysanthos Antoniou (viiul).

Festivali raames eksponeeritakse ka fotonäitust „Following the Sound and Silence“, mille autorid on Birgit Püve ja Anneli Ivaste. Näitus on ajendatud Arvo Pärdi, Tõnu Kaljuste ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori koostööst ning peegeldab fragmente helilooja muusikalisest teekonnast ja interpreetide puutepunktidest tema muusikaga. Fotoseeria on üleval näitusepaigas Inn of France.

Kuuendat korda toimuv European Polyphony Festival on asutatud Prantsuse ja Kreeka kultuuriorganisatsioonide Arts Spontanés ja Ars Artis koostöös. Sel aastal toimub festival 1.-13. oktoobrini, mille jooksul leiavad aset klassikalise muusika kontserdid, fotonäitused ja filmiseansid, mis muudavad Rhodose keskaegse linna kunsti, kultuuri ja loovust ühendavaks interaktiivseks loomepaigaks.

Vt veel: https://www.festivaleuropeanpolyphony.com/